Håndværk/design

Håndværk og design er for dig, der gerne vil arbejde med hænderne, og få perspektiver på hvordan dette arbejde kan .

Vi arbejder praktisk i faget med både de bløde og hårde materialer, og undervejs undervises du i design, håndværksteknikker og materialelære. Tit bliver vi spurgt, om det er håndværket eller designprocessen, som fylder mest i faget. Svaret er, at begge dele er nødvendige for at skabe det rette produkt. 

Håndværket og designprocessen er i fokus, men også overvejelser om gode undervisningsmetoder og fornuftig indretning af læderværksteder er en central del af undervisningen. Måske er der oplæg fra studerende om syteknikker eller brug af læderværktøj.

Faget rummer desuden emner som forståelse for materiel kultur i vores hverdag og i forskellige kulturer og tidsperioder, samt forståelse for ressourceforbrug, miljø og bæredygtighed i relation til materialer og teknikker. 

I undervisningen skabes viden og færdigheder om håndværk, forarbejdning, materialer, designprocesser og fagdidaktik. I løbet af uddannelsen arbejder vi med både bløde og hårde materialer, fx træ, metal, tekstil, uld og læder, og du får herigennem kendskab til materialernes historie, egenskaber, anvendelse og teknikker. 

Vagn Adler Sørensen
Underviser i Håndværk og design samt Friluftsliv
vas@laererskolen.dk
Uddannet lærer fra Den frie Lærerskole og Pædagogisk Diplomuddannelse. Har tidligere arbejdet på både efterskoler og højskoler.
Bolette Holm
Underviser i Håndværk og design samt Det mellemfaglige

Livet på Den frie Lærerskole