Uddannelse til lærer på de frie skoler

Fag

Fagene på Den frie Lærerskole er delt op i to hovedgrupper: Linjefag og obligatoriske fag. 

Linjefagene er de fag, du opnår undervisningskompetence i som lærer. På Den frie Lærerskole kan du vælge de normale linjefag, man kan få på en almindelig læreruddannelse: dansk, idræt, musik, historie/samfundsfag, billedkunst, håndværk og design, engelsk, tysk, matematik, fysik/kemi, naturfag og religion. 

Derudover har vi tre linjefag, som man ikke kan få på andre læreruddannelser, og som særligt retter sig mod fag i de frie skoler: friluftsliv, teater og drama, samt mediefag.

De obligatoriske fag er de fag, alle studerende på Den frie Lærerskole skal have. Det er de fag, der er med til at danne en læreridentitet, skabe grundlaget for pædagogisk refleksion, binde en rød tråd gennem uddannelsen og skabe nye perspektiver på lærervirket. 

Nedenfor kan du læse meget mere om alle fagene på Lærerskolen.

Jeg holder bare af at sidde om Morgenen, før børnene kommer, og undres over et eller andet. Det er måske en slags teknik. Jeg kalder det min forundringstime. Og den kan være meget nyttig. Da sidder man lettere og får små nyttige ideer, små påfund, der er gode for en lærer
Martin A. Hansen (Løgneren)

Livet på Den frie Lærerskole