Studiemiljø

Et af de særlige kendetegn ved Den frie Lærerskole er den nærhed, der er til alt og alle. Du finder ikke andre videregående uddannelser, hvor relationen mellem lærere og studerende er som her. Det skyldes dels de mange timer, vi har sammen i undervisningen. Det er ligeledes af stor betydning, også for uddannelsen, at der er mulighed for at mødes på tværs til en samtale om stort og småt, hvad end det er over en kop kaffe, til frokosten, i fritidsaktiviteter eller til en af skolens mange arrangementer eller fester.  

Næsten to-tredjedele af de studerende bor på selve skolen, og mange andre bor i kollektiver, huse eller lejligheder i umiddelbar nærhed af skolen. Derfor foregår en stor del af de studerendes liv naturligt på og omkring skolen. De studerende bærer størstedelen af ansvaret for det aktive studiemiljø, og der opstår nye tiltag og traditioner med hver ny årgang, der starter. Det giver et nærværende og aktivt fællesskab.

Fællesskab kendetegner Den frie Lærerskole. Her er uddannelse noget, vi gør sammen.
Studerende

Lærerskolen kan opfattes som sit eget lille samfund, der i de studerendes fritid tilbyder en alsidig vifte af muligheder. Skolens døre står altid åbne for de studerende, og der er derfor rig mulighed for at arbejde i værkstederne efter undervisning eller mødes på tværs af årgange til en lang række forskellige aktiviteter. De aktiviteter, der drives af studerende, giver både mulighed for at lære hinanden bedre at kende, nørde fælles interesser, og en ekstra mulighed for at øve sig i at undervise og lære fra sig. 

Livet på Den frie Lærerskole