Boliger

Som studerende på Den frie Lærerskole behøver man ikke bekymre sig så meget om ens boligsituation. Skolen tilbyder billige studieboliger, og der er noget for enhver smag. Der er boliger, som er skabt til familier, par, lejligheder til dem, som godt vil bo alene, og så er der kollegier, som har værelser i mange størrelser. Udover at give tag over hovedet, er de forskellige boligområder præget af et godt fællesskab og et fælles socialt liv. Boligerne ligger alle tæt på skolen, og man kan gå i skole derfra. 

Om boligerne 

Samtidig med, at man får besked på optagelse på Den frie Lærerskole, tilsendes en liste over de boliger, som er ledige på skolen til august. 

Skolen har selv 75 værelser og 6 lejligheder. Derudover udlejes der gennem Brimer-kollegierne 32 værelser og 26 lejligheder (lejlighederne er fortrinsvis forbeholdt børnefamilier og par). Brimer-kollegierne ligger også på skolens grund. 

Til alle værelserne på Den frie Lærerskole og i Brimer-kollegierne er der fælles køkken og bad/toilet. Det betyder, at du skal være indstillet på at indgå i et forpligtende fællesskab, for at det bliver et rart sted at bo. 

Lejen afhænger af lejemålets størrelse. Den billigste bolig (7m2) koster kr. 9.500 pr. år og det dyreste (63 m2) kr. 45.500 pr. år. De fleste værelser ligger dog i niveauet 16.500 kr. om året (18 m2). Hertil kommer varme og elforbrug. Værelserne er ikke møbleret, og der må ikke holdes husdyr. 

Du kan finde meget mere information om skolens boliger via nedenstående links:

Du kan også finde beskrivelser af boligerne på vores Instagram.

Andre muligheder for bolig

Hvis man gerne vil bo lidt væk fra skolen, findes der i nærområdet en række kollektiver. Nogle kollektiver er nyopstartede, andre har over 30 år på bagen, og det er muligt, at ens lærere selv har boet der engang. Flere fra lokalsamfundet bakker op omkring skolen og laver derfor kollektiver forbeholdt de lærerstuderende, og til en pris som studerende kan betale.

Hvis man ikke ser sig selv i skolens landlige omgivelser, med alt hvad det indebærer, er der også flere studerende, som bosætter sig i Svendborg og Odense. Der er god offentlig transport, som gør det muligt, og ellers er der også mange, som arrangerer fælleskørsel. 
 

Livet på Den frie Lærerskole