Sydfyn

Vi ved det godt… For nogle kan det synes næsten uoverkommeligt at skulle flytte til Sydfyn for at tage en uddannelse. Men som ordsproget siger: ”Fyn er fin,” og det er der noget om, ikke mindst når man kommer til det sydfynske.

Ollerup er en lille landsby, der ligger mellem skov, hav og marker, og det bliver flittigt udnyttet. Stranden, som blot er en kort cykeltur væk, er velbesøgt både sommer og vinter, og den flotte natur indbyder til mange udflugter. Men selvom Ollerup er lille, er den hjemsted for hele fire frie skoler. Foruden Lærerskolen har Ollerup både en friskole, en efterskole og en højskole. Det er alt sammen med til at skabe en helt særlig kultur.

Der er heller ikke langt til byliv. Svendborg ligger 5 km væk, hvor du kan få alt det, du ikke kan få i den lokale Brugs eller i skolens studiebar, Undergrunden. I Svendborg skaber unge og idéfyldte kræfter kultur i massevis. Især er der et rigt musikliv, med op mod 700 koncerter om året, med musik fra alle verdenshjørner, lige fra små intime koncerter til festivaler.

Svendborg kan også bruges som udgangspunkt for en lille opdagelsesrejse. Fra havnen kan du således tage på øhop i det sydfynske øhav. Så holder du af at sejle – f.eks. i kajak – er her mange muligheder.

Så selvom luftforandring måske kan være rart for en weekend i ny og næ, så vil du tage dig selv i at glæde dig til at komme tilbage til Sydfyn – for her er altså fint.
 

Livet på Den frie Lærerskole